Essentieel gereedschap voor je tuin: Een gids voor beginners

Of je nu net je groene vingers begint te ontdekken of al enige ervaring hebt, het juiste gereedschap is essentieel om je tuin tot bloei te laten komen. Het hele proces wordt echter een stuk makkelijker met het juiste gereedschap voor de tuin. Hieronder lees je welke tools absoluut niet mogen ontbreken in jouw gereedschapskist.

Grasmaaier

Het eerste gereedschap dat sowieso niet mag ontbreken op je lijstje is een grasmaaier. Bijna elke tuin heeft iets van gras en een grasmaaier is in dit geval belangrijk om je gazon er netjes uit te laten zien. In de zomer is het sowieso aan te raden om je gazon regelmatig te maaien. Door het grote aantal zonuren groeit het gras namelijk in de zomer sneller. Bovendien besteden we in de zomer meer tijd in de buitenlucht en dan is het natuurlijk fijn als je van een mooi gazon kunt genieten.

Het is daarbij belangrijk dat je de grasmaaier roesvrij en schoon houdt. Het beste product hiervoor is de WD-40 spray. Deze spray breng je aan op het tuingereedschap zodat er een beschermende laag ontstaat. 

Het juiste handgereedschap

Voor precisiewerkjes in de tuin heb je kleiner gereedschap nodig, ook wel bekend als handgereedschappen. Handgereedschappen zijn essentiële instrumenten die klussers en tuiniers gebruiken om verschillende taken met de hand uit te voeren. Ze zijn ontworpen om comfortabel vast te houden en te gebruiken zonder dat er elektriciteit of brandstof nodig is. Hierbij kun je denken aan werkhandschoenen, een plantschepje, een harkje, een cultivator en een onkruidsteker. Deze gereedschappen helpen je bij het verplanten van zaailingen, het losmaken van grond en het verwijderen van onkruid op moeilijk bereikbare plaatsen. De werkhandschoenen garanderen een goede grip en extra bescherming voor jouw handen. Goede handschoenen zijn hier te vinden.

gereedschap tuin

Schoffels, spades en harken zijn onmisbaar gereedschap in de tuin

Het is ook belangrijk om tuingereedschap voor het bewerken van de grond in je garage of schuur te hebben, samen met iets om gaten te graven voor struiken en planten, en een gereedschap om wortels te verplaatsen. Gereedschappen zoals schoffels, spades en harken zijn er in verschillende vormen en maten. Kies bijvoorbeeld een spade die past bij de aard van je tuinwerkzaamheden en zorg ervoor dat het blad scherp en stevig is.

Een hark

Zoals gezegd zijn harken ook essentieel. Ze helpen bij het verwijderen van puin en het creëren van een gelijkmatig oppervlak voor het planten van zaden of het leggen van graszoden. Kies een hark met stevige tanden en een comfortabel handvat voor optimale prestaties.

Een schoffel

Daarnaast is onkruid ieder jaar een veel geziene plaag in elke tuin, maar met de juiste gereedschappen kun je het effectief bestrijden. Een schoffel is in dat geval het beste gereedschap in de tuin om het onkruid te verwijderen. Kies een schoffel met scherpe tanden en een ergonomisch handvat voor gemakkelijk gebruik zonder al te veel inspanning.

gereedschap tuin

Gereedschap in de tuin voor bomen en struiken

Snoeischaren zijn onmisbaar als je wilt dat de planten, struiken en bomen er piekfijn bijstaan. Met snoeischaren kun je takken verwijderen, waardoor het groen in je tuin mooi en gezond blijft. Investeer in een hoogwaardige snoeischaar met scherpe messen en een comfortabele greep voor nauwkeurig snoeiwerk. Vergeet bij snoeiwerkzaamheden zeker ook niet handschoenen en beschermende kleding aan te trekken.

Naast een snoeischaar kan een standaard tuinschaar ook uitkomst bieden. Deze kun je gebruiken voor het knippen van dikkere takken en struiken. Ga bijvoorbeeld voor een goede heggenschaar met scherpe messen en een model dat goed past bij jouw tuinklus.

Bundelbandjes kunnen tevens ook van pas komen wanneer u bezig bent in uw tuin. Bundelbandjes kunnen van pas komen wanneer u bijvoorbeeld kabels wilt samenbinden. Daarbij is het ook handig voor het vastzetten van steigernetten, of bouwhekkleden en het sluiten van afvalzakken. 

Snel handig tuin gereedschap kopen?

Wil je het beste gereedschap voor in je huis en tuin? Dan ben je op de juiste plek bij Toolman Tim. In onze webshop vind je tools van de beste materialen en de beste kwaliteit zoals lasapparaten, elektrisch gereedschap en het beste gereedschap voor in de tuin. Toolman Tim is een handelsnaam van Primex B.V., al meer dan 30 jaar een van de toonaangevende groothandels in high end technisch gereedschap van Nederland.


You may also like

Alle bekijken
Example blog post
Example blog post
Example blog post