Wie is Toolman Tim?

Of het belanden in de ruige en rauwe technische industrie altijd al op de planning heeft gestaan voor Tim? Niet bepaald. Want zeg je: ”Tim”, dan zeg je niet non-stop klussen, maar eerder Thrash Metal muziek, crossen op de motor en bourgondische gezelligheid op een terras, in de kroeg of in de sportkantine. En ook wel een beetje Tim Allen in de comedyserie ‘Home Improvement’; Tim is een man van vele kwaliteiten inclusief een verkoper in hart en nieren die de behoefte van de klant begrijpt en beschikt over een schat aan ervaring en kennis over technische processen en producten maar de techneut in hem zit niet aan de oppervlakte. Moeite om het vraagstuk op te lossen hoe Tim dan terecht gekomen is in deze branche? Daarvoor gaan we wel wat jaartjes terug in de tijd ;-))

Het begon allemaal met een jonge Tim die grootse plannen voor een studie in Tilburg had na een jaar militaire dienst waarin hij volwassen werd. Om de tijd tot de start van zijn studie te overbruggen (want stilzitten is natuurlijk ook maar saai!), nam Tim een baan bij een technische groothandel aan. Dat was vanaf het begin de reden dat zijn plannen om te studeren naar een blauwe maandag werden verschoven. Van chauffeur, tot medewerker van het magazijn en hoofdbalie en uiteindelijk senior technische verkoper: Tim zat daar op zijn plek, en nam langzaam afscheid van zijn voornemen om verder te studeren. Want wie verlaat er nou graag zijn comfort zone als je plezier beleeft aan je werk, succes boekt en sales ziet als het communiceren met je vrienden in je eigen netwerk? Precies, niemand! Waar Tim wel volop tijd in investeerde, was het leren van het technische vak met de directeur van de groothandel aan zijn zijde. Al zat doorstuderen er niet meer in voor Tim, leren deed hij continue op zíjn eigen wijze binnen zijn favoriete branche. Aangezien zijn vader Herman zich vroeger ook wist op te werken in dezelfde branche, was de trots binnen de familie groot.

Als professional binnen de technische branche - met dank aan zijn geweldige leermeester(s) natuurlijk - is Tim na een poos bij Primex van start gegaan. Van het een kwam het ander, en zo volgde een overname in 2011 van Primex door Tim samen met z’n goede collega Harry. Of Tim zich inmiddels waagt aan eigen klusjes die expertise van een techneut vereisen? Nee, want Tim weigert in de voetstappen van Tim Allen - en de hierbij horende ontploffingen en mislukkingen - te treden. Of zijn liefde voor het ruige en rauwe aspect van de branche en zijn kennis van praktische tools enorm is gegroeid ? Een volmondig: “Ja,” of “Right, I’ll give you more good advice without the sparks burning the clothes off your body!” :-))